Informatie over Julien Walkotte bruidsfotografie uit Haarlem
Hier vind je alle informatie over Julien Walkotte de bruidsfotograaf uit Haarlem. Ook vind je hier zijn werkwijze en de tarieven.
informatie,bruidsfotografie,haarlem
258
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-258,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Informatie pagina

Hier vind je alle informatie over Julien Walkotte bruidsfotograaf uit Haarlem. Ook vind je hier mijn werkwijze en de tarieven. Onderaan staan de meest gestelde vragen. Zit u vraag er niet bij dan kunt u met mij contact opnemen via de contact pagina.

Bruidsfotograaf Julien Walkotte

Een aantal jaar geleden kocht ik me eerste spiegelreflex camera omdat ik op vakantie ging en hier mooie plaatjes wilde schieten. Dit ging natuurlijk nog allemaal op de automatische stand en schoot me plaatjes net zo als je nu met je telefoon doet. Ik wilde er meer uit halen dus ging ik op Youtube.com alles bekijken wat maar met fotografie te maken had. Hierdoor leerde ik al snel de instellingen en mogelijkheden kennen. Om de foto’s nog beter tot hun recht te laten komen ging ik me ook steeds meer verdiepen in Photoshop.

Bruidsfotografie

Met name in het begin fotografeerde ik voornamelijk landschappen en portretten. Toen ik een bruiloft had van een vriendin, leerde ik op die bruiloft de fotograaf kennen die deze prachtige dag mocht vastleggen. Zijn werk inspireerde me zo ontzettend dat ik dat ook wilde gaan doen. De fotograaf die merkte dit al op en heeft mij toen gevraagd om een keer met hem mee te lopen op een dag als hij een bruiloft moet fotograferen. Deze kans heb ik dan ook met bijde handen aangenomen en zo is het voor mij allemaal begonnen.

Julien Walkotte Photography
Julien Walkotte Photography

Eigen Stijl

Zoals elke bruidsfotograaf heeft een ieder zo zijn eigen stijl. Mijn stijl kan je omschrijven als Romantisch en Creatief. Als bruidsfotograaf leg ik de dag vast zoals jullie die beleven; met oog voor alle details, emoties en prachtige momenten. Ik zal zo min mogelijk jullie aansturen, alleen tijdens de foto-shoot kan ik hier en daar wat aanwijzingen geven. Niet alleen om jullie perfect op de foto te krijgen maar ook om jullie gerust te stellen. Vaak merk je toch dat stellen er moeite mee hebben om ineens voor de camera te staan. Dit probeer ik dan ook op mijn manier te breken zodat we een ongedwongen relaxte foto-shoot kunnen doen.

Waar hou ik nog meer van?

Van me prachtige vriendin natuurlijk en van me lieve Franse Bulldog Jessy. Ook ben ik redelijk verslaafd aan de sportschool en alles wat met sporten te maken heeft. Verder doe ik naast Bruidsfotografie ook nog Beauty shoots voor bepaalde grote bedrijven. En schiet ik nog vaak portretten in mijn thuisstudio voor bijvoorbeeld Dj’s.

Contact

Zijn jullie nou geïnteresseerd geraakt in mij als jullie toekomstige bruidsfotograaf neem dan contact met mij op via de Contact pagina.  Dan kunnen we een afspraak maken om onder het genot van een bak koffie te bespreken wat de mogelijkheden allemaal zijn.

Mijn werkwijze als bruidsfotograaf

1. Kennismakingsgesprek

Om elkaar beter te leren kennen hebben we als eerst een kennismakingsgesprek. Hierbij bespreken we in grote lijnen de hele bruiloft en kunnen er vragen aan mij gesteld worden. Ook bespreken we hoe ik te werk ga op jullie bruiloft. Naar aanleiding van dit gesprek maak ik een offerte die het beste aansluit bij jullie wensen.

2. Opdrachtbevestiging

Wanneer jullie akkoord gaan met de offerte krijgen jullie een opdrachtbevestiging van mij met daarin een samenvatting van de gemaakte afspraken. Hierin staat bijvoorbeeld hoe laat ik aanwezig ben en tot hoe laat ik blijf.

3. Research trouwlocatie

Omdat elke locatie anders is waar getrouwd kan worden zal ik vooraf alle informatie opzoeken over de locatie. Ook zal ik de locatie bezoeken als ik er niet eerder geweest ben. Zo weet ik straks bijvoorbeeld elk mooi plekje te vinden om de fotoshoot te houden.

4. Laatste info gesprek

Ongeveer een paar dagen voor jullie bruiloft zal ik telefonisch contact opnemen. Of wanneer het gewenst is langskomen om de laatste dingen te bespreken en de dag nogmaals een keer goed door te nemen.

5. De bruiloft

Eindelijk is daar de bruiloft. De dag van jullie leven. Als bruidsfotograaf zal ik deze dag alle prachtige momenten vast leggen. Aan de ene kant zal ik jullie niet tot last zijn en probeer ik zo onopvallend te werk te gaan. Aan de andere kant ben ik een gezelligheids- mens en vind ik het ook erg belangrijk om onder de mensen te zijn. Ik krijg ook vaak te horen dat mensen het fijn vinden dat ik onder de mensen ben en me niet totaal afzonder.

6. Bewerking foto's en aflevering.

De nabewerking van de bruiloft foto's is ook weer een vak apart. De 1 houd het bij een paar aanpassingen aan het contrast en licht. En de ander gaat wat verder door middel van kleurcorrectie en kleurtonen aan te passen. Ik hou er van een eigen persoonlijke touch aan te geven aan de serie foto's. Dit is ook de manier zoals ik het doe en niet anders. Ook maak ik geen Zwart-Wit foto's omdat dit niet mijn stijl is. Een paar dagen na de bruiloft krijgen jullie een aantal foto's als voor proefje. Normaal gesproken zijn de foto's na 4 weken klaar. Ik zal ze dan op de afgesproken manier (trouwboek, USB-Stick) persoonlijk komen afleveren.

Meest gestelde vragen

 • Kan ik na de shoot ook alle onbewerkte foto’s krijgen?

  Ik zoek de mooiste foto’s van jouw shoot uit en bewerk deze stuk voor stuk zorgvuldig na. De onbewerkte foto’s worden niet geleverd.

 • Met welke camera en objectieven werk je?

  Ik werk met Canon 2x body’s 5D Mark 3 . En objectieven 50mm 1.4 , 105mm 2.8, 85mm 1.2, 24-70mm 2.8, 70-200mm 2.8.

 • Komen onze foto’s ook op jouw website en Facebook?

  Om toekomstige klanten een indruk te geven van mijn werk gebruik ik heel graag een aantal foto’s voor mijn website, facebook en instagram. Wanneer dit niet gewenst is is dat uiteraard geen probleem. Wanneer jullie dit aangeven niet te willen zal ik dit in de opdrachtbevestiging neer zetten.

 • Eet je met ons mee?

  Graag! Meestal is dat alleen een lunch (2 broodjes is voor mij voldoende), maar als jullie graag willen dat ik langer blijf op jullie trouwdag, dan gaat een warme maaltijd er ook wel in. Ik hoef natuurlijk niet bij jullie aan tafel. Ergens in een andere ruimte en met een eenvoudige maaltijd is voldoende.

 • Krijgen we alleen foto’s in kleur of ook in zwart wit?

  Zoals je in me portfolio kan zien zijn dit alleen maar kleur foto’s. Ik bewerk dan ook geen foto’s in zwart wit omdat dit niet mijn stijl is. Wel geef ik een hele serie foto’s een bepaalde bewerking qua kleur zodat de foto’s net even anders zijn.

 • Zijn de reiskosten bij de prijs inbegrepen?

  Binnen Nederland zijn de kosten voor het reizen bij de prijs inbegrepen. Bruiloft in het buitenland? JA GEWELDIG. Dit doe ik natuurlijk graag. Reis en verblijfkosten zijn dan in overleg.

 • Krijgen we ook een bevestiging van onze boeking? 

  Wanneer jullie akkoord gaan met de offerte en de aanbetaling betaald is. Zal ik een opdrachtbevestiging maken met alle punten die besproken zijn. Deze zal dan door beide partijen getekend worden zodat we niet voor verrassingen komen te staan.

 • Bewaar je ook een back-up van onze trouwfoto’s? 

  Ja zeker. Ik bewaar de foto’s zolang als me harde schijf mee kan gaan. Dit is natuurlijk geen garantie dat er niets mee kan gebeuren. Daarom raad ik het bruidspaar altijd aan om zelf ook een back-up te maken.

 • wat voor kleding draag je tijdens de bruiloft?

  Ik vind het erg belangrijk om ten alle tijden er tip top uit te zien. Zo ook dus op jullie bruiloft. Tijdens de bruiloft zal ik pantalon dragen met daarop een overhemd. Een colbert gaat hem helaas niet worden. Daar kan ik me dan niet in bewegen.

Tarieven bruidsfotografie

Voor mij is bruidsfotografie een verhaal vertellen met foto’s. De foto’s krijgen jullie in iedergeval op een prachtige USB-Stick in een mooi linnen doosje. Ook is er de mogelijkheid voor het afnemen van een trouwboek. Zie hiervoor de pagina trouw-albums.  Ik bied dit apart aan omdat er tegenwoordig een hoop mensen zijn die alleen de foto’s op USB-Stick willen en zelf een trouw boek maken.

Trouwen in het buitenland

Trouwen jullie in het buitenland, dan reis ik graag met jullie mee! Hiervoor kan er een offerte op maat gemaakt worden. Dit kunnen we bespreken tijdens het eerste kennismakingsgesprek.

Mijn pakketten

Mijn pakketten beginnen vanaf 6 uur fotografie. Zijn jullie op zoek naar andere opties dan nodig ik jullie graag uit voor een gesprek.

Wat krijgen jullie standaard?

 • Hoge kwaliteits-foto’s
 • Alle foto’s worden uitgezocht en bewerkt
 • Luxe USB-Stick in een mooi linnen doosje
 • Online Gallery om te delen met vrienden en familie
 • Alle foto’s worden binnen 4 à 5 weken persoonlijk afgeleverd
 • Binnen 3 dagen na de bruiloft alvast een klein voorproefje van foto’s
 • Alle prijzen zijn inclusief BTW en reiskosten

Zilver Pakket
€1395,-
10 uur Bruidsfotografie
Minimaal 300 foto's
Online Gallery
Luxe USB-Stick
Reiskosten binnen Nederland
Album los verkrijgbaar, zie daarvoor de Trouw albums pagina
Brons Pakket
€995,-
6 uur Bruidsfotografie
Minimaal 200 foto's
Online Gallery
Luxe USB-Stick
Reiskosten binnen Nederland
Album los verkrijgbaar, zie daarvoor de Trouw albums pagina